Kennismaken met

Kennismaking met Raymond R. Hausoul

23 februari 2021 - Raymond R. Hausoul
Uit de StudieBijbel Magazine maart 2021 


1. Wat is je rol bij “StudieBijbel”?

De StudieBijbel is een zegen in mijn leven. Het motiveert mij zodanig de Bijbel te ontsluiten dat mijn avontuur met God alleen maar toeneemt. Vanuit die rijke zegen werk ik als redacteur en schrijver graag mee aan dit mooie reuzenproject.

2. Wat spoort jou het meeste aan om de Bijbel te onderzoeken?
Wie verliefd is verlangt er naar de ander beter te kennen. Vanaf mijn zeventiende geniet ik er enorm van om Gods hart beter te leren kennen. Dat dit vaak zo anders blijkt te zijn dan we denken, komt tot uiting bij het onderzoeken van de Bijbel. Op dit ogenblik ben ik intensief bezig met Deuteronomium. Dat staat niet bepaald bekend als geliefd boek. Ik sla het liever over dan dat ik het met mijn hart doorneem. Toch ben ik met dat laatste al enkele weken bezig en ontdek ik de goudmijnen van dit Bijbelboek. Wat een heerlijke pracht – en ik maar denken dat het een vreselijk saai boek is. Dat soort belevingen sporen me aan vreemd lijkende Bijbelboeken te onderzoeken.

3. Als je met één Bijbels personage zou mogen spreken, wie zou je dan kiezen? Waarom?
Jezus natuurlijk, omdat ik nagenoeg elke dag er naar uitzie om Hem ‘face-to-face’ te mogen spreken.

4. Wat is jouw motivatie om bij “StudieBijbel” te werken?
De zegen die ik al bij de eerste vraag vermeldde. Die wil ik niet voor mezelf houden, maar graag verlang ik deze verliefdheid door te geven aan anderen. Als een soort leven gevend ‘virus’…

5. Wat doe je naast je werk voor “StudieBijbel”?
Naast mijn werk voor de StudieBijbel geniet ik van de mooie uitstappen en gesprekken met mijn lieve vrouw en twee top zonen Adriël en Ilja. Spelletjes spelen, films kijken en in games samen strijden horen daar meteen bij. De vrije tijd die dagelijks overblijft dien ik de gemeenten in Vlaanderen met preken en studies, coach en ontmoet ik verschillende jongeren en kerkelijke werkers, vermaak ik me met wat lesgeven aan middelbare scholen, hogescholen en de universiteit en schrijf ik wel eens een artikel of boek.

6. Wat raakt je het meeste als je over het koninkrijk van God nadenkt?
De Koning van dat koninkrijk. Het koninkrijk wordt dan als een spiegel waarin je het gezicht van de Koning herkend. Dat rijk is zo anders dan onze koninkrijken op aarde waar machtsstrijd vaak het centrum vormt. Als ik dit schrijf, moet ik denken aan de koninkrijken van Games of Thrones, die elkaar willen bevrijden en uiteindelijk dezelfde machtsstrijd kennen. Enkel zij die de dood in die reeks van Games of Thrones overwonnen, beseffen wat het ware en beste koninkrijk voor deze aarde kan zijn.

7. Welke ontdekking heb je gedaan die jouw kijk op iets heeft veranderd?
Mijn geloof in Jezus heeft er voor gezorgd dat ik een betere kijk op de werkelijkheid kreeg.

8. Waarin zie je Gods Geest de afgelopen maanden het meeste aan het werk in je omgeving?
Vooral in de kleine liefdevolle gebaren van zowel gelovige als ongelovige mensen die om elkaar geven, elkaar te hulp schieten en elementen laten zien die mij herinneren aan de vrucht en gaven van de Geest.

Uit: StudieBijbel Magazine maart 2021

Bestel hier uw gratis magazine ter kennismaking

Misschien vindt u het ook leuk iets meer te weten over de andere medewerkers en redacteuren bij het CvB. Elke maand zullen we een van hen bij u introduceren. Vorige keer:

 


 

Download de Studiebijbel App GRATIS via Play Store of  App StoreVoer deze aanmeldcode (NBFEB2021CVB) in om 45 dagen GRATIS toegang te hebben tot het StudieBijbel Salomo-pakket (het meest uitgebreide pakket).

 

 

Bijdrage van

Raymond R. Hausoul
Dr. ing. Raymond R. Hausoul (1979) is oorspronkelijk ingenieur van opleiding en behaalde later zijn doctorsgraad in de religiewetenschappen en theologie (Ph.D.; Leuven, Evangelische Theologische Faculteit, 2017).Hij is predikant in de Evangelische Kerk Kortrijk en veelgevraagd spreker. Als onderzoeker publiceert hij regelmatig over filosofisch-theologische onderwerpen, waarbij hij zich vooral richt op het christelijke spreken over de nieuwe schepping, het koninkrijk van God en de vernieuwing door Gods Geest. Raymond is gehuwd met Belinda.

Blijf geinspireeerd!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van interessant StudieBijbel nieuws, inspirerende content en exclusieve aanbiedingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden Nieuwsbrief
Klantenservice
Inloggen