Antwoorden op vragen, Artikel

Ik vind dit, jij vindt dat, maar hoe weten we nu wat het écht is?

28 september 2023 - Raymond R. Hausoul

Hoe gebruik je de StudieBijbel op een Bijbelstudiekring?

In 1998 bezocht ik voor het eerst een Bijbelkring. Daar ging de Bijbel voor mij open. Samen met mijn kringvrienden ontdekten we de betekenis van Bijbelse teksten, brachten we het ontdekte in gebed en dachten we na hoe we datgene wat we ontdekten in ons leven eigen konden maken. Die tijd was een enorme zegen! Als jong gelovigen liet het me groeien in mijn geloof en gaf het me een panorama aan inzichten in Gods plan met ons leven.

Nog steeds ontmoet ik regelmatig christenen die in hun kerkkring meer aandacht aan de Bijbel willen besteden. Hoewel er in hun kringen een intense warme liefde voor elkaar is, beleven ze het als een gemis als de uitleg van een Bijbeltekst ontbreekt. Samen met hun kringgenoten lezen ze uiteraard de Bijbeltekst en vertelt iedereen wat zij of hij ervan vindt, maar daar stopt het dan. Verschillen die op zulk een moment kunnen bovenkomen, zorgen dan voor de nodige onzekerheid.

Ik vind dit, hij vindt dat en zij vindt dat, maar hoe weten we nu wat het écht is? Of maakt dat allemaal niet veel uit?’

Op zulke momenten kan de StudieBijbel app van grote waarde zijn. Wij geven je een aantal redenen waarom:

1️⃣ De StudieBijbel app bevat alle professionele Bijbelvertalingen. Of het nu de Herziene Statenvertaling, de Naardense Bijbel of de Nieuwe Bijbelvertaling van 2021 is, samen kan er naar deze en nog vele andere vertalingen worden gekeken. Ook kan er samen worden gelezen uit dezelfde Bijbel. Wie in deze vertalingen op verschillen stuit, kan zelfs nog via de interlinie van de StudieBijbel ontdekken wat er in de brontekst staat.

2️⃣ Het commentaar van de StudieBijbel is tamelijk to the point en zo helder mogelijk geschreven. Je kunt het zien als een papieren bijbelleraar die een kring kan helpen om de Bijbeltekst beter te begrijpen. In kringen waar gemakkelijk allerlei meningen tegenover elkaar komen staan, ervaren gebruikers dat als een gezonde meerwaarde. Het helpt om het gesprek over de Bijbeltekst te verdiepen en niet te verzanden in eigen meningen van individuele kringleden.

💡 Mag ik ten slotte eindigen met een tip voor elke Bijbelkring? Kies er eens samen voor om via de StudieBijbel een bepaald Bijbelboek dieper te bestuderen. Door dat te doen, maak je enorm profijt van de goudschatten aan Bijbelkennis die de StudieBijbel te bieden heeft. Je krijgt een zeer gedegen inzicht in het betreffende Bijbelboek en zult ontdekken dat dit van nut voor je geloofsgroei is.

Ik wens je een fijne tijd toe op je Bijbelkring!

Bijdrage van

Raymond R. Hausoul
Dr. ing. Raymond R. Hausoul (1979) is oorspronkelijk ingenieur van opleiding en behaalde later zijn doctorsgraad in de religiewetenschappen en theologie (Ph.D.; Leuven, Evangelische Theologische Faculteit, 2017).Hij is predikant in de Evangelische Kerk Kortrijk en veelgevraagd spreker. Als onderzoeker publiceert hij regelmatig over filosofisch-theologische onderwerpen, waarbij hij zich vooral richt op het christelijke spreken over de nieuwe schepping, het koninkrijk van God en de vernieuwing door Gods Geest. Raymond is gehuwd met Belinda.

Blijf geinspireeerd!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van interessant StudieBijbel nieuws, inspirerende content en exclusieve aanbiedingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden Nieuwsbrief
Klantenservice
Inloggen