Schermafbeelding 2015-11-03 om 15.23.45

In het commentaar-venster wordt de uitleg weergegeven van een vers dat opgeroepen wordt. De doelstelling van de uitleg is het verklaren van de bijbeltekst. Niet de vraag β€˜wat kan op grond van dit vers gezegd worden?’ maar de vraag β€˜wat zegt dit vers?’ is het uitgangspunt geweest bij het schrijven van de exegese.

Er is getracht een scherp onderscheid te maken tussen de vers-voor-vers-exegese en zaken die elders behandeld worden, zoals inleidingskwesties, bijbelse theologie en woordstudies. In sommige gevallen wordt voor nadere toelichting verwezen naar de website van de Studiebijbel (www.studiebijbel.nl).

In de uitleg wordt vaak verwezen naar andere bijbelverzen, die dan als hyperlink worden weergegeven. Klikt men daarop, dan wordt in het onderste venster de bijbeltekst van dit vers weergegeven. Klikt men op de link die daarbij staat, dan verschijnt in de overige vensters de interlineaire vertaling OT of interlineaire vertaling NT, de bijbelvertalingen en de uitleg van dat vers.

Oude Testament
Bij het Oude Testament wordt in het commentaar-venster telkens de uitleg van een heel hoofdstuk weergegeven (waarbij tussen haakjes telkens de versnummers vermeld zijn waarop de uitleg betrekking heeft).Β  Aan het einde van de uitleg bij een hoofdstuk of tekstgedeelte worden vaak lijnen getrokken naar het Nieuwe Testament of de actualiteit.

De uitleg is voorzien van een aantal noten. Deze worden weergegeven in het onderste venster. Wanneer men in de uitleg klikt op de link naar de noot, komt deze bovenaan in het venster te staan.

Nieuwe Testament
Bij het Nieuwe Testament wordt in het commentaar-venster telkens de uitleg van het gekozen vers weergegeven. Griekse woorden die in het commentaar genoemd worden, zijn gelinkt met de woordstudies. Wanneer men op deze woorden klikt, wordt in het woordstudievenster automatisch de betreffende woordstudie geladen.

Werkbalk
De werkbalk van het commentaarvenster heeft de volgende functionaliteit:

Schermafbeelding 2015-11-03 om 15.30.21

VOETNOTEN – hier staan verwijzingen naar bijbelverzen.
MIJN NOTITIES – hier kunnen eigen notities gemaakt, bewerkt en verwijderd worden.

Schermafbeelding 2015-11-03 om 15.27.31

Met het pijltje kan het venster vergroot worden. En met de rechter knop kan geprint worden.

Klantenservice
Inloggen