Bijbelstudie tips

6 tips om met motivatie Bijbelstudie te doen!

20 maart 2024 - Roos Jonkheer

1. Maak er een momentje van en ga er echt voor zitten

Neem de tijd en creëer een speciaal moment waarop je je volledig kunt wijden aan je bijbelstudie. Zorg voor een comfortabele omgeving, met bijvoorbeeld een lekker bakje koffie of thee. Zet de meldingen op je telefoon uit en richt je volledige aandacht op het lezen en begrijpen van de teksten. Door bewust tijd en ruimte vrij te maken, kun je echt een tekst induiken!

2. Wees jezelf in hoe je de Bijbel leest, ga bijvoorbeeld creatief bezig!

God heeft jou uniek gemaakt! Probeer jezelf niet te passen in een techniek die niet bij je past en denk buiten de box! Of je nu schrijft, tekent, of iets heel anders, laat je inspireren door de verhalen en boodschappen van de Bijbel op een manier die bij jou past. Door creatief bezig te zijn, open je nieuwe perspectieven en versterk je je band met God. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek de diepte van Gods woord op jouw eigen unieke manier.

3. Kies een thema om te bestuderen, zoals een woord of karakter!

Het kan soms lastig zijn om te beginnen, een thema bestuderen kan dan erg helpen! We hebben een snelgids gemaakt met 5 stappen om te beginnen die je hier kan downloaden!

4. Maak het persoonlijk, wat kan jij hiervan leren?

Duik dieper in de Bijbel en maak het persoonlijk! Ontdek wat jij kunt leren van de tijdloze lessen en verhalen die erin worden verteld. Reflecteer op je eigen leven en situaties terwijl je de teksten bestudeert. Wat voor inzichten biedt de Bijbel jou? Welke lessen kun jij toepassen in je dagelijks leven?

5. Schrijf op wat je leert en waar je inzicht in krijgt, dat maakt het tastbaar!

Neem pen en papier en schrijf op wat je ontdekt tijdens je bijbelstudie! Het vastleggen van je inzichten maakt de lessen tastbaar en helpt je om ze beter te onthouden en te begrijpen. Door je gedachten en reflecties op te schrijven, creëer je een persoonlijk archief van groei en spirituele ontwikkeling. Je kan het ook later teruglezen wat misschien weer opnieuw aanmoedigt om verder de Bijbel in te duiken!

6. Gebruik een goede studiebijbel, dat geeft context en input.

Met de StudieBijbel app heb je altijd en overal toegang tot de StudieBijbel. Of je nu onderweg bent, in de kerk of thuis, je kunt direct de app openen en gebruikmaken van de rijke bronnen en hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Download nu, en probeer de app een maand gratis!

Bijdrage van

Roos Jonkheer

Blijf geinspireeerd!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van interessant StudieBijbel nieuws, inspirerende content en exclusieve aanbiedingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden Nieuwsbrief
Klantenservice
Inloggen