Kennismaken met

Kennismaking met Jan Kranendonk

23 augustus 2021 - Jan Kranendonk

Mijn naam is Jan Kranendonk. Samen met mijn vrouw Theresia woon ik in ’s-Gravendeel. Sinds augustus 2018 ben ik 1 dag per week werkzaam bij het CvB als (financieel) manager, naast mijn werk als adjunct-directeur en docent bijbelvakken bij het Evangelisch College (EC).

Beide organisaties (CvB en EC) hebben een vergelijkbare identiteit (met als uitgangspunt dat de Bijbel het geïnspireerde Woord van God is) en zijn sinds mei 2019 partnerorganisaties die o.a. gebruik maken van elkaars communicatiekanalen.

Bij het CvB geef ik (mede) leiding aan de activiteiten en aan ons mooie team, met qua aandachtsgebieden een focus op financiële zaken, personeelszaken en beleid.

Ik heb accountancy gestudeerd (aan de Ichthus HEAO Rotterdam) en daarna gewerkt als Accountant-Administratieconsulent. In die periode ben ik in deeltijd HBO-theologie gaan studeren aan de Evangelische Theologische Academie (tegenwoordig EC) en de Christelijke Hogeschool Ede, waarna ik werkzaam was als kerkelijk werker in de Protestantse Kerk (in ’s-Gravendeel en in Giessen-Oudekerk/Peursum) en als invaldocent godsdienst.

Het is mooi om bij het CvB een bijdrage te mogen leveren aan de verspreiding van de StudieBijbel. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de StudieBijbel (in boekvorm, maar zeker ook als app) voor veel christenen een geweldig hulpmiddel kan zijn om zich in de Bijbel te verdiepen en meer uit de Bijbel te halen. Dat is nodig om God en Zijn bedoelingen beter te leren kennen en Jezus geloofwaardig te kunnen navolgen. De StudieBijbel bevat daartoe werkelijk een schat aan informatie en verdient meer actieve gebruikers! Het hele StudieBijbel-project zoals dat de afgelopen 40 jaar vorm heeft gekregen getuigt van visie en drive, zeker nu de StudieBijbel ook steeds meer (gratis!) voor de Spaanstalige wereld beschikbaar komt. Aan die missie werk ik graag mee en mijn wens is dat meer mensen en kerken dit werk ondersteunen en de StudieBijbel gebruiken.

Als non-profitorganisatie zijn we als CvB deels afhankelijk van giften en is het steeds zoeken naar een financieel verantwoorde manier om onze missie te verwezenlijken, opdat zoveel mogelijk mensen er blijvend door gezegend worden.

Dankzij Gods genade en zegen mogen we zeggen: tot hiertoe heeft de HERE ons geholpen!

Misschien vindt u het ook leuk iets meer te weten over de andere medewerkers en redacteuren bij het CvB. Elke maand zullen we een van hen bij u introduceren. Vorige keer:

Bijdrage van

Jan Kranendonk
Samen met mijn vrouw Theresia woon ik in ’s-Gravendeel. Sinds augustus 2018 ben ik 1 dag per week werkzaam bij het CvB als (financieel) manager, naast mijn werk als adjunct-directeur en docent bijbelvakken bij het Evangelisch College (EC).

Blijf geinspireeerd!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van interessant StudieBijbel nieuws, inspirerende content en exclusieve aanbiedingen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden Nieuwsbrief
Klantenservice
Inloggen